Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest veelgestelde vragen over het aanbod van babymassage dordrecht

Het doel van babymassage is het laten ontspannen van je baby. Door je baby te masseren zeg je tegen hem/haar:”Ik hou van je, daarom hou ik je vast”. Daardoor zal je baby veel liefde, veiligheid en geborgenheid ervaren en wordt de band tussen jou en je baby versterkt.

Zowel voor je baby als voor jezelf is babymassage dus een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en de ontwikkeling van je baby als:

  • Positieve uitwerking op de spijsvertering en vermindering van darmkrampjes
  • Het kan ervoor zorgen dat je baby rustiger en dieper slaapt
  • Stimulatie van het immuunsysteem
  • Verbetering van de doorbloeding
  • Aanmaak van het gelukshormoon
  • Het stimuleert de ontwikkeling van je kindje en het bevordert de motoriek en spierontwikkeling
  • De verwerking van de geboorte-ervaring gaat makkelijker (vooral belangrijk als de bevalling moeilijk is geweest)
  • Voordelen voor jou als ouder: ontspanning, ervaren van minder stress, het goed leren kennen van de lichaamstaal van de baby en het goed leren inspelen hierop waardoor je intuitie en zelfvertrouwen groeit.
  • Een volledige massage duurt ongeveer 25 minuten. In het begin mag je niet langer dan 10 tot 15 minuten masseren. Heb je wat minder tijd of is de baby onrustig dan kun je ook een deelmassage doen.

Een cursus babymassage is mogelijk vanaf de geboorte tot 9 maanden oud. 

Let op: er is een verschil in het aanbod voor baby’s jonger dan 6 weken en te vroeg geboren baby’s en baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden oud.

Omdat het een cursus is met als doel ontspanning en verbondenheid, is het aanbevolen om alleen aanwezig te zijn of met je partner. Wil je toch een vriend(in) of iemand anders aanwezig laten zijn dan raad ik een duo cursus aan.

Ja, dat is mogelijk voor maximaal twee personen.

Ik leer je je baby te masseren zodat je samen met je baby ontspant en een band op kan bouwen.

De cursus(sen) worden bij je thuis gegeven waarbij er naast het aanleren van de technieken veel persoonlijke aandacht en tijd is om vragen te beantwoorden rondom de persoonlijke situatie van je baby.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd bij opleidingsinstituut babymassage Nederland en sta ook in het register van RGDB Nederland.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@babymassagedordrecht.nl of neem gerust contact op via facebook messenger.

Terug naar boven